Teoxenia travelTeoxenia travel
Forgot password?

VELIČANSTVENI VASKRS NA KRFU – VIDO – METEORI – IZVOR SV. PETKE – PARALIJA – SOLUN

Vido – Meteori – Izvor Sv. Petke – Paralija – Solun

Od iskusnih putnika se može čuti da je Krf najlepši za Vaskrs i da je Vaskrs najlepši na Krfu. Neko bi pomislio da je to preterivanje, ali kada na ovako izazovno putovanje mnogi krenu po treći, peti ili dvanaesti put, razumljivo je da se ne radi o nečijem specifičnom ukusu, već o nečem uistinu posebnom.

Program i napomene - VELIČANSTVENI VASKRS NA KRFU – VIDO – METEORI – IZVOR SV. PETKE – PARALIJA – SOLUN

1. dan, Veliki četvrtak 16.04.2020.

Polazak autobusa u 17:00 časova sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - Organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa  detaljima polaska. Ukoliko obaveštenje ne stigne do 14h na dan pred putovanje, obavezno kontaktirati agenciju).Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora (Pojate 19.00 i Predejane 21.30), pasoških i carinskih formalnosti (granični prelazi Preševo, Tabanovce, Bogorodica, Evzoni).

2. dan, Veliki petak 17.04.2020.

Putovanje kroz Grčku fascinantnim autoputem Egnatia (E90) prema Igumenici. Ukrcavanje na brod za Krf. Dolazak na Krf. Smeštaj u apartmane/studije. Povratak u grad Krf. Obilazak grada, razgledanje zaliva Garica, Kanona, crkve Vlaherne i manastira Pontikonisi (zaštitnog znaka ostrva). Prisustvovanje ceremonijama iznošenja plaštanica u gradu Krfu. Nakon iznošenja Plaštanice iz Mitropolije povratak u apartmane/studije. Noćenje.

3. dan, Velika subota, 18.04.2020.

Doručak. Polazak za grad Krf u 08.00 h. Prisustvovanje svečanoj litiji i iznošenju moštiju Sv. Spiridona-čudotvorca. Poseta Srpskoj kući (muzeju posvećenom boravku naše vojske i vlade na Krfu 1916-1918.god.). U 11.00 prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji “bacanja ćupova”. Odlazak na ostrvo Vido, obilazak spomen-kosturnice i polaganje venaca u “Plavu grobnicu”. Fakultativni obilazak palate Ahilion, letnjikovca austrijske princeze Elizabete. Povratak u apartmane. U 21.00 polazak za grad Krf, prisustvovanje veličanstvenoj i jedinstvenoj proslavi Vaskrsa uz litiju, svetlost desetina hiljada upaljenih lambada, paradu filharmonijskih orkestara, sa nezaboravnim vatrometom… Povratak u apartmane/studije. Noćenje.

4. dan, Vaskrs, nedelja 19.04.2020.

Doručak. Polazak za grad Krf na Vaskršnju liturgiju i pričest (oni koji se pričešćuju, doručak uzimaju u vidu lanč paketa). Fakultativni izlet „Ostrvska tura“. Posećuju se: fabrika kum-kvota (retka citrusna biljka od koje se samo na Krfu spravljaju slatkiši i jedinstvena alkoholna pića, idealna za suvenir sa Krfa), očaravajuća Paleokastrica, vizantijski manastir Uspenja presvete Bogorodice. U povratku poseta Spomen ploči u Guviji na mestu iskrcavanja srpske vojske. U večernjim satima organizovan fakultativni odlazak u tavernu poznatu po sjajnim “grčkim večerima”, uz bogat program, specifične krfske, ali i poznate grčke plesove, nošnje, muziku, kvalitetnu lokalnu kuhinju i sjajnu zabavu. Povratak u studije. Noćenje.

5. dan, Vaskršnji ponedeljak 20.04.2020.

Napuštanje studija u ranim jutarnjim satima, doručak u vidu lanč paketa, polazak za grad Krf, ukrcavanje na brod za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, svetski poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Veliki Meteoron, Sv. Nikola, Sv. Trojica, Sv. Stefan… Nastavak puta Poseta izvoru Sv. Petke sa čudotvornim moštima u dolini Tembi. Dolazak u Paraliju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan, Vaskršnji utorak 21.04.2020.

Napuštanje soba i put do Soluna. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva Panajia Halkeon, crkva svetog Dimitrija... Odlazak na Srpsko vojničko groblje-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme. Povratak za Beograd u kasnim popodnevnim satima. Vožnja uz kraća zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

7. dan, sreda 22.04.2020.

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Završetak programa.

 

LAVRION CORFU APARTMENTS 3* Nalaze se na 14 km severno od grada Krfa, u popularnom Ipsosu. Poseduju  bar, bazen, besplatan bežični internet (u javnim prostorima) i restoran za doručak.  1/2, 1/3 i 1/4 studiji  imaju  kupatilo, kuhinju  sa osnovnim elementima za kuvanje,  balkon,  klima uređaj. Doručak je kontinentalni i poslužuje se. Na Veliku subotu doručak je posni. U Paraliji hotel  2* sa 1/2 i 1/3 sobama koje poseduju kupatilo, klimu (uz doplatu od 5 Eur dnevno po studiju)

   

Guest Reviews (0 reviews)

 

VELIČANSTVENI VASKRS NA KRFU – VIDO – METEORI – IZVOR SV. PETKE – PARALIJA – SOLUN Vaskrs na Krfu, City Break

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo