Teoxenia travelTeoxenia travel
Forgot password?

VAL THORENS

VAL THORENS SKIJANJE

Apsolutno najpoznatiji, ali najmlađi ski centar u Tri doline, sagrađen je 1972. g. Sezona traje od početka oktobra pa do početka juna zahvaljujući masivu na kojem se nalazi glečer i najviši vrh u Tri doline, Aiguille de Peclet, koji je na visini od 3562 m. Lednik Peclet su lokalne vlasti učinile još veličanstvenijim jer je po noći u potpunosti osvetljen. Val Thorens je poznat kao najviše skijaško mesto u Evropi na visini od 2300 m, koja mu donosi odlične mogućnosti. Pre svega nema hodanja po asfaltu i nošenja opreme do skijališta, jer mesto Val Thorens jeste skijalište i tome je podređeno apsolutno sve. Kako bi se sa skijama moglo prolaziti po gotovo celom gradu, napravljene su uske, ograđene i zasnežene staze koje idu paralelno sa ulicama i koje se ne prekidaju niti se seku sa ulicom, jer su napravljeni mostići preko kojih se skijaši normalno skijaju kako bi došli do svojih odredišta. 
Skijalište je na visini od 2300 m pa do 3300m, ima 140 km uređenih staza, od kojih 5 crnih, 31 crvenu, 23 plave i 8 zelenih. Skijalište je vrlo dobro povezano sa Orellom iz kojeg kreće 3 Vallee – express sa 900m/nv. Val Thorens je prvo skijalište na kom je sagrađena velika gondola za više od 100 ljudi. Ime takve gondole u Val Thorensu je Caron i prevozi oko 100 ljudi na vrh Cime de Caron, odakle se pruža nezaboravn pogled na nekoliko stotina planinskih vrhova viših od 3000m. 
Nakon zatvaranja staza moći ćete na mnoge načine provesti vreme. U nekoliko apres ski-barova možete se provesti dugo posle skijanja. Ukoliko ste ipak sportski tip, na raspolaganju će vam biti dvorana za fudbal, košarku, (stoni) tenis… Možete se opustiti i u bazenima Aquaclub-centra gde ćete moći uživati i u sauni, turskom kupatilu, masaži… Noćni časovi će vam brzo proći u mnogim tematskim klubovima sa živom muzikom i raznim “happy hour” ponudama. Ako se smatrate strastvenim skijašem, ako volite da obilazite puno staza i da skijate po dugačkim, širokim i sa prirodnim snegom bogatim stazama, ako su Vam Alpska prostranstva želja i potreba i ako želite mesto na kojem je apsolutno sve u znaku skijanja, onda znate gde ćete ići….. zaštitni znak je sunce. 

OLYMPIC Val Thorens Francuska


VEĆ OD 24 €

Rezidencija Olympic omiljena među našim turistima,  locirana je u najvišem i najmirnijem delu Val Thorens-a – kvartu “Slalom”. Nalazi se na...

REINE BLANCHE Val Thorens Francuska


VEĆ OD 24 €

Locirana je na samom skijalištu (ski in – ski out), u centru mesta. U neposrednoj blizini rezidencije nalazi se glavna šetačka zona u kojoj je ve...

Preporučujemo