Teoxenia travelTeoxenia travel
Forgot password?

TAJLAND

TAJLAND

Tajland je kao zemlja iza magičnog ogledala, potpuno drugačija od naše stvarnosti, divna u svojoj raznolikosti boja, mirisa i strasti. Narod, priroda, hrana, sve buja pod tropskim nebom, sve je lepo drugačije, za pamćenje. Nalazi se u središnjem delu Indokine i graniči sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mijanmarom. Poznat kao zemlja orhideja, mističnih reka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih budističkih hramova, Tajland je takođe zemlja susretljivih i nasmejanih ljudi.

Bangkok, moderna prestonica Tajlanda, ljudski je mravinjak u kome živi preko 15 miliona stanovnika, gde se drevni hramovi, četvrti i pijace naslanjaju na blještave oblakodere, metropola je sa stotinu lica, koja se razvija neverovatnom brzinom. Bangkok je jedna od najpoznatijih i najprivlačnijih prestonica u Aziji. Istovremeno haotičan i uzbudljiv sa prepunim ulicama i čuvenom raskošnom kuhinjom, nudi ponešto za svakoga, bilo da je u pitanju kultura kupovine, divni muzeji  ili izuzetno dinamičan noćni život.

Puket je najveće tajlandsko ostrvo koje pokriva oko 810 kvadratnih kilometara. Tropska vegetacija, duge peščane plaže, krečnjačke litice i šumovita brda čine Puket izvanrednom turističkom lokacijom za odmor i opravdava nadimak “Biser juga”. 

Koh Samui je pravi tropski raj i treće je po veličini ostrvo na Tajlandu, koje nudi širok izbor restorana i barova sa prelepim plažama. Otkrijte drevne budističke hramove i artefakte na ostrvu ili posetite bogatu farmu leptira i kaskadni vodopad Hin Lat.

Krabi je dosta mirnija i opuštenija turistička destinacija za odmor koja nudi autentičan ukus Tajlanda. Provincija Krabi je idealno mesto za uživanje u širokom spektru vodenih sportova, posebno jedrenju, ronjenju, kao i ronjenju na dah, najstarijem i verovatno najopasnijem vidu ronjenja.

Hua Hin je za Tajlanđane omiljena destinacija za odmor, uključujući čak i samu kraljevsku porodicu. Ovaj tropski raj je savršeno mesto za opuštanje, sa odmaralištima i banjama svetske klase, divnim peskovitim plažama i odličnim golf terenima.

 

Preporučujemo