Teoxenia travelTeoxenia travel
Forgot password?

KEFALONIJA

KEFALONIJA

Položaj: Jonsko more, Eptanezija ( grupacija 7 ostrva)
Glavni grad: Argostoli
Površina: 781 km² 
Dužina ostrva: 50 km
Broj stanovnika: 36.404 (2001.)
Prosečna letnja temperatura vazduha: 26°Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo i nalazi se između Lefkade i Zakintosa. Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelepim plažama na istočnoj strani. Burna prošlost i bogata istorija učinili su da se veliki broj istorijskih gradova i spomenika može videti u tragovima iz vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smeštenim u turističkim oazama. Pored uživanja na plažama pruža Vam se mogućnost avanture i istraživanja ostrva, kako kopnom, tako i sa mora. Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima što Vam pruža mogućnost da upotpunite Vaš odmor.
Fiskardo i Asos su mesta koja su zadržala ambijentalna jezgra, pa su time i veoma omiljena među turistima. Na ostrvu je sniman i čuveni film “Mandolina kapetana Korelija”, što je ostrvu donelo dodatnu popularnost.

MICHALIS STUDIO Kefalonia Grčka

Studio je udaljen od centra grada 10 km i nalazi se u zoni Trulosa. Studio se nalazi oko 550 metara od Trulos plaže, jedne od najlepših plaža ostrv...

MINAS STUDIO Kefalonia Grčka

Studio Minas je udaljen 100m od centra Lassija blizu glavne ulice, 450m od plaže....

Preporučujemo